Vliegerlessen

Je hebt een vlieger waar je niet goed mee overweg kan of helemaal geen vlieger en je wil toch kijken of het iets voor je is?

Vliegeren is een leuke sport om te beoefenen en dat moet ook leuk blijven.

Door een volle agenda met boekingen voor vliegerlessen zijn wij genoodzaakt om voor 2019 geen aanvragen meer aan te nemen.

Zodra er weer plek is zullen wij het op de site en via onze nieuwsbrief het vermelden!

Helaas zien wij nog vaak dat iemand met trots een vlieger gekocht heeft (2 of 4 lijner), maar dat dan meestal de ellende gaat beginnen. Bij ons staat veiligheid voor op. En dat niet alleen voor je zelf maar vooral voor de omstanders. In 1½ uur zullen wij de belangrijkste aspecten van het vliegeren uitleggen en leren. Dat kan met één van onze vliegers of eventueel met de vlieger die je zelf heb (dit ligt er aan of de vlieger niet te groot is. Het komt vaak voor dat men een vlieger koopt die voor een beginneling te groot is).

De les.

Als eerste zal een stukje theorie aanbod komen als o.a.

 1. Veiligheid
 2. de 10 gedragsregels
 3. Wetgeving
 4. Anatomie van de vlieger
 5. Het windvenster
 6. Oplaten en landen van de vlieger
 7. Besturen van de vlieger
 8. Dat zijn belangrijke punten die je moet weten voordat je gaat vliegeren.
 9. Daarna ga je de vlieger optuigen.
 10. Uitleggen van de lijnen
 11. Vlieger uitpakken en de lijnen bevestigen aan de vlieger en handvaten.

In principe beginnen wij altijd eerst met een vlieger met 2 lijnen, zodat je vertrouwd raakt met het besturen van de vlieger en de trekkracht dat de vlieger kan ontwikkelen. En daarna met 4 lijnen (stuur- en remlijnen).

En dan is het moment daar dat je de vlieger gaat oplaten aan het einde van het windvenster (daar is de wind minder krachtig). Eerst zal een aantal keer geoefend worden op het landen en oplaten. Zodra je dat onder de knie heb ga je meer in de wind vliegen en leer je hoe je de vlieger moet besturen.

Na afloop ga je de vlieger netjes opruimen zodat die de volgende keer weer klaar is om te gaan vliegeren. Niet dat je eerst de lijnen en toomen uit de knoop moet halen.

Locatie.

Als locatie gebruiken wij meestal de Ginkelse Heide bij Ede. (Het is ook mogelijk bij u in de buurt)

Tip:

Het is verstandig om eerst even de WA verzekering te controleren voordat u uberhaupt met vliegeren gaat beginnen. Er zijn vezekeringen die de schade (veroorzaakt tijdens het vliegeren) aan derde niet dekken.

Moeten wij naar een locatie bij u in de buurt, dan komt er nog reiskostenvergoeding bij.

Heeft u zelf een bepaald idee in gedachten? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, want wie weet kunnen wij iets voor u betekenen.

Tijdens al onze activiteiten verkopen wij ook leuke betaalbare vliegers

Download folder over vliegerlessen.

Download hier de folder met informatie over de vliegerlessen.

Heeft u zelf een bepaald idee in gedachten? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, want wie weet kunnen wij iets voor u betekenen.

Tijdens al onze activiteiten verkopen wij ook leuke betaalbare vliegers

Het Vliegerteam Events zorgt voor al het materiaal, instructeurs en deskundige begeleiding.

 

Vraag hier onder vrijblijvend een offerte aan

Wilt u meer weten over wat de kosten zijn? Dan kunt u vrijblijvend gratis een offerte aanvragen. Binnen 24 uur sturen wij u per mail de offerte toe.

Indien wij nog vragen hebben omtrent de aanvraag, zal er contact met u opgenomen worden.

  


Gerelateerde artikelen:


Gelijksoortige tags:Op tijd reserveren.

Om zeker er van te zijn dat u Het Vliegerteam kunt reserveren voor één van de activiteiten raden wij u aan omdat vroegtijdig te doen. Dit in verband met meerdere aanvragen en ook om zo teleurstelling te voorkomen.

De activiteiten geschieden conform onze voorwaarden.

Algemene voorwaarden downloaden