• Bijgewerkt op: donderdag 20 juli 2017, 00:36:38.
 

   Contact gegevens   Over ons FAQ

We hebben 188 gasten en geen leden online

Dutch Chinese (Simplified) Danish English Filipino Finnish French German Greek Irish Italian Japanese Norwegian Polish Portuguese Russian Swedish
 
donderdag, juli 20, 2017

  Informatie over de activiteiten die wij verzorgen

Kinderfeestjes >> Demonstraties >> Workshop kinderen >> Verkoop vliegers >>

 

Kinderfeestje / kindervliegerfeest op locatie bij u

Maak van een kinderfeestje een vliegerfeest. Uw kind is jarig of u wilt als buurtvereniging wat leuks organiseren Een leuk idee is om een kinderfeestje te houden dat in het teken staat van vliegeren. Het Vliegerteam kan u daar bij helpen.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

 

Spreekbeurt vliegeren

Wil jij binnenkort een spreekbeurt houden over vliegeren? Dan vind je hier nuttige informatie daarover. De tekst is ook te downloaden als pdf bestand en dan heb je er ook een leuke bouwbeschrijving erbij om samen met je klasgenootjes een vlieger te gaan maken.

Heb je wel eens een vlieger opgelaten? Het kan best lastig zijn, om zo'n ding de lucht in te krijgen. Maar als hij eenmaal aan de hemel staat... dat is zo mooi!

Er zijn mensen die hun vlieger zelfs gave stunts kunnen laten uithalen. Hun vlieger maakt allerlei mooie bewegingen in de lucht.

Of wat denk je van mensen die op het strand een karretje aan hun vliegertouw vastmaken en zich door hun vlieger laten trekken?

Vliegeren kan op allerlei manieren, dat is wel duidelijk! Daarom is het voor veel mensen leuk om te doen. En echt niet alleen voor kinderen. Vliegeren is voor iedereen.

Veel heb je er niet voor nodig: alleen een vlieger, een beetje wind en vooral veel ruimte! Bijvoorbeeld een groot grasveld. En voor een vlieger hoef je echt niet rijk te zijn. Natuurlijk zijn er heel mooie en peperdure vliegers te koop in de winkel. Maar een goede vlieger kun je ook gewoon zelf maken!

 

 Geschiedenis

Vliegers bestaan al vreselijk lang. Sommige mensen zeggen dat de Griek Archytas van Tarente 2400 jaar geleden de vlieger uitvond. Maar in China hadden ze toen al lang vliegers. En ook de Maori's maakten toen al vliegers. De Maori's zijn een oud volk dat op Nieuw-Zeeland leeft. Dat ligt vlak bij Australië. We weten dus niet precies wie de vlieger heeft uitgevonden.

Waarschijnlijk werden de eerste vliegers door Chinezen gemaakt. De oude Chinezen geloofden dat er goede en slechte geesten bestaan. Kwade geesten moesten worden weggejaagd en de goede geesten moesten juist worden gelokt. Daar wisten de Chinezen allerlei maniertjes voor: met vuurwerk, met nagemaakte draken, én met vliegers. Soms werden er zelfs brandende kaarsen in de vliegers gezet. Of ze maakten fluitjes aan het vliegertouw, zodat er een hoog gefluit klonk als de vlieger in de lucht was.

Vliegeren was voor de Chinezen dus geen spelletje. Dat hebben wij er in Europa van gemaakt. Vierhonderd jaar geleden namen handelaars voor het eerst vliegers mee uit China. Toen pas ontdekten we hier in Europa wat vliegeren was. En we vonden het hartstikke leuk! Voor ons had het niks te maken met kwade geesten. Het was gewoon een leuk spelletje!

Toch zijn vliegers ook hier nuttig gebruikt. De Amerikaan Benjamin Franklin gebruikte ze voor wetenschappelijke proefjes. Hij liet vliegers op tijdens onweer, om de elektriciteit in de lucht te onderzoeken. Leerzaam, maar wel gevaarlijk!

In de Tweede Wereldoorlog gebruikte het Amerikaanse leger ook vliegers. Die waren handig bij schietoefeningen. De soldaten lieten grote vliegers op. Op elke vlieger stond een vliegtuig van de vijand geschilderd. De soldaten moesten daar op mikken. Omdat de vliegers net zoals vliegtuigen niet stil hingen, leerden de soldaten zo goed richten op bewegende dingen in de lucht.

 

 Soorten vliegers

Er bestaan een heleboel soorten vliegers. Er zijn vier hoofd-soorten: de kruisvlieger, de doosvlieger, de stuntvlieger en de vechtvlieger. Er bestaan er nog wel meer: bijvoorbeeld de slee-vlieger die je makkelijk zelf kunt maken (zie het hoofdstuk 'Zelf een vlieger maken'), maar die komen niet zo veel voor.

 

De kruisvlieger

Kruisvliegers kun je herkennen omdat ze altijd gemaakt zijn van twee gekruiste stokjes. Die stokjes zijn het 'skelet' van de vlieger. Kruisvliegers zijn altijd plat. En ze zijn er in een heleboel vormen: rond, vierkant, met 8 hoeken, en noem maar op. Er zijn ook kruisvliegers die bijvoorbeeld de vorm van een vliegtuig of een vogel hebben.
Als je wel eens hebt gevliegerd, dan was dat waarschijnlijk met een kruisvlieger. Want die komen het meeste voor.

 

De doosvlieger

Doosvliegers zien eruit als een... doos. Ze zijn dus niet plat, zoals kruisvliegers. Doosvliegers kunnen behoorlijk groot zijn. En ze zijn een stuk moeilijker om te maken. Maar ze hebben als voordeel dat ze wel vreselijk stevig zijn. Ze zien er ook heel apart uit.

 

De stuntvlieger

Eigenlijk zijn deze vliegers het leukst. Je kunt er echt lekker mee 'vliegen'. Een stuntvlieger heeft niet één touwtje waaraan je hem oplaat, maar twee. Daardoor kun je hem goed besturen en er kunstjes mee doen. Je kunt hem bijvoorbeeld een 'looping' (zeg: loeping) laten maken. Dan vliegt hij een cirkel door eerst naar beneden te vliegen en dan weer omhoog. Je kunt hem ook naar beneden laten duiken en hem dan heel laag over de grond laten vliegen. En dan opeens laat je hem weer omhoog schieten. Er zijn een heleboel soorten stuntvliegers. Zullen we er een paar noemen?

 

 De shuttle.

Hij ziet er heel vierkant uit. Het is een heel makkelijke vlieger om mee te beginnen.

 

De speedwing. 

Deze heeft de vorm van een driehoek. Door die vorm is hij veel sneller en sterker dan de shuttle. Als je jonger dan 12 bent, kun je deze vlieger beter niet gebruiken. Dan ben je nog niet sterk genoeg! De vlieger sleurt je zomaar weg, en dat is niet de bedoeling. De vlieger moet vliegen, niet jij!

 

De spin-off. 

Deze lijkt een beetje op de speedwing, maar hij is iets minder sterk. Hij maakt wel heel makkelijk bochten. De spin-off is een goede stuntvlieger voor beginners, maar dan moet je het al wel een beetje kunnen.

 

De speedfoil. 

Deze ziet er heel langwerpig uit. Hij is vreselijk sterk. Om hem te besturen, moet je heel sterk zijn. Zulke vliegers worden vaak gebruikt bij team-vliegeren'.


De spoetnik. 

Dit is een beetje een aparte vlieger: hij heeft helemaal geen stokken! Hij lijkt haast meer op een parachute dan op een vlieger. Het moet flink waaien om deze vlieger de lucht in te krijgen. Maar als ie eenmaal vliegt, is hij vreselijk sterk. Dan kun je er zelfs een karretje achter hangen en ermee over de grond racen! Dat lees je verderop onder 'buggy-rijden'.

 

Vechtvliegers

Met deze vliegers kunnen luchtgevechten worden gedaan. Dat zijn natuurlijk geen serieuze gevechten, maar spelletjes. Vechtvliegers zijn heel erg licht en heel erg snel. Maar hoe vechten ze dan? Heel simpel: het vliegertouw wordt eerst ingesmeerd met lijm, en dan wordt er gemalen glas op gedaan. Dan worden de vliegers opgelaten. De bedoeling is om met jouw vliegertouw het touw van andere vliegers door te snijden.
Vechtvliegeren wordt hier in Europa bijna niet gedaan. Het komt vooral voor in Azië. Bijvoorbeeld in Japan en India. Doe dit vechtvliegeren maar niet na: het is best gevaarlijk als er zo'n touw met glas naar beneden komt vallen. Bovendien is stuntvliegeren veel leuker!

 

Onderdelen van de vlieger

Ook al zijn er een heleboel verschillende soorten vliegers, ze hebben wel bijna allemaal dezelfde onderdelen: een geraamte, een doek, natuurlijk het vliegertouw, een 'toom' en een staart.

  • Het geraamte van de vlieger zijn de stokjes waar het doek op gespannen zit. Die stokjes zijn eigenlijk de botten van de vlieger. Ze moeten goed aan elkaar vast zitten. En de stokjes moeten natuurlijk heel sterk zijn. Ze mogen niet breken in de lucht. Meestal wordt er bamboe gebruikt voor het geraamte. Bamboe is stevig en tegelijk licht. En dat laatste is natuurlijk ook belangrijk. Een vlieger mag niet te zwaar zijn, anders krijg je hem nooit omhoog! Behalve bamboe worden er ook houten latjes of plastic staafjes gebruikt voor het geraamte.
  • Over het geraamte komt het doek van de vlieger. Bij een goede vlieger is dit gemaakt van stevig papier of van stof. Bij vliegers die je in de speelgoedwinkel koopt, is het meestal gemaakt van plastic. Als je zelf een vlieger maakt, is het altijd leuk om stof of papier te gebruiken. Hier kun je namelijk makkelijk op schilderen, om je vlieger mooi te versieren.
  • Het vliegertouw is de lange lijn waaraan je de vlieger oplaat. Aan het uiteinde dat jij in je handen houdt, zit een haspel. Dat is een ding waarop je het vliegertouw kunt oprollen.
  • Aan het andere uiteinde van het vliegertouw zit de toom. Dat zijn twee (of soms meer) touwtjes die tussen het vliegertouw en de vlieger zelf zitten. Door die toom kan een vlieger in de lucht schuin hangen. Op die manier kan hij beter 'drijven' op de wind. Als je goed wilt vliegeren, is het 'toom-punt' heel belangrijk. Dat is het punt waar het vliegertouw aan de toom vastzit. Wat het beste punt is, moet je gewoon zelf uitvinden door veel te vliegeren.
  • En dan is er nog de staart van een vlieger. Die bungelt er onderaan. Doordat de staart een beetje aan de vlieger trekt, blijft de vlieger beter recht hangen. De staart zorg ervoor dat de vlieger in evenwicht is. Hoe lang en hoe zwaar de staart het beste kan zijn, moet je ook zelf uitvogelen door veel te vliegeren.

 

Hoe vliegt een vlieger?

Als je wilt vliegeren, heb je wind nodig. Want een vlieger heeft geen motortje of zo. De wind moet je vlieger omhoog tillen. Dat lukt alleen als je de vlieger een beetje schuin in de wind houdt. Je kunt het een beetje vergelijken met een velletje papier dat je schuin voor je mond houdt: als je dan blaast, waait het velletje een beetje omhoog. De wind kan dit natuurlijk veel beter. Want de wind is veel sterker! Dus als de wind tegen een vlieger blaast, gaat die vlieger net als het velletje papier een stukje omhoog. Maar als ie een stukje hoger is, blaast daar ook weer wind! En dus blíjft hij omhoog gaan! Totdat het vliegertouw helemaal strak staat.

 

Waar vliegeren?

Vliegeren moet je doen op een plek waar je lekker veel ruimte hebt, bijvoorbeeld een groot grasveld, een park of het strand. Je mág trouwens niet overal vliegeren. Bij elektriciteitskabels is het levensgevaarlijk. Als de vlieger zo'n kabel raakt, kun je een enorme schok krijgen. Daar kun je dood van gaan. Niet doen, dus!
Bij een autoweg vliegeren is ook niet verstandig. De mensen in de auto's kunnen schrikken als er opeens een vlieger naar beneden duikt. Daardoor zouden er ongelukken kunnen gebeuren.

Bij vliegvelden mag het ook niet. Want als een vlieger per ongeluk in de motor van een vliegtuig terecht komt, kan dat een ramp zijn.

Maar er blijven nog genoeg plekken over waar je wél kunt vliegeren!

 

Download spreekbeurt

Hier kan je het pdf bestand downloaden die je kan gebruiken voor jouw spreekbeurt over vliegers.

 

Meer informatie vinden

Ook kan je op onze andere website De Vliegersport diverse informatie vinden over vliegers, vliegeren, geschiedenis, Traditonele vliegers, vliegers wereldwijd, techniek, bouwtekeningen en de vliegersport in het algemeen.

Ga hier naar de website De vliegersport

 

 

 

Scroll to top
© Copyright 2013-2017 Het Vliegerteam EVENTS. All Rights Reserved.


Permits for killing Indian wildlife spark government row By Associated Press Published: 06:01 EST, 9 June 2016 | Updated: 06:02 EST, 9 June 2016 NEW DELHI (AP) — An Indian Cabinet minister accused her colleagues in the Environment Ministry on Thursday of failing to protect the country's wildlife by allowing states to cull populations of monkeys, elephants, wild boars and antelopes. pre bonded hairThe permissions are inspiring a public "lust for killing," said the minister for women and child development, Maneka Gandhi. She joined animal rights activists in accusing the Environment Ministry of playing politics by siding with farmers who complain that the animals are damaging their crops, despite the overall decline of most animal populations. The sharp criticism of an Indian minister by another is unusual in Prime Minister Narendra Modi's government, where Cabinet members generally keep silent except to espouse approved national policies or reiterate pledges to boost the economy. FILE- In this Sept. 15, 2015, file photo, a wild elephant from a nearby hill of India's northeastern Meghalaya state, sprays water on itself as it stands and eats grass in the wetlands of Telalia, on the outskirts of Gauhati, India. An Indian Cabinet minister says her colleagues in the Environment Ministry are failing to protect the country's wildlife by allowing states to cull populations of monkeys, elephants, wild boars and antelopes. (AP Photo/Anupam Nath, File) Environment Minister Prakash Javadekar, apparently surprised by the criticism from within his own administration, declined to respond directly to Gandhi's remarks, except to say that the permissions given for killing wildlife are targeted, scientifically safe and legal if requested by local authorities.

"If there is a proposal by a state government, we allow killing of animals in a certain area for a certain period for scientific management. That's the existing law," he said. Gandhi said, however, that the approvals are encouraging a frenzy of killing, including in areas where no permission was given. "There is a lust for killing. It's shameful," Gandhi said. She said a family of gunmen from the southern city of Hyderabad "is going around killing animals across the country" with impunity. Javadekar and other officials in the Environment Ministry did not comment on the allegations. Protecting wildlife is a point of pride for many Indians, who laud their nation's pioneering tiger conservation program launched in the 1970s and note the religious reverence paid to monkeys, elephants and cows considered to be the earthly embodiments of Hindu gods. Nevertheless, wildlife conservation experts have raised alarms about threats to animals from rapid economic development, polluting industries, deforestation and human encroachment into animal habitats as the human population grows beyond 1.25 billion people. remy hair extensionsThe country's animals are also threatened by rampant poaching, the result of high demand for tiger bones, rhino horns, pangolin scales and other animal parts used in traditional Chinese medicine. Endangered songbirds and threatened turtles are routinely found for sale in markets as pets. The International Union for Conservation of Nature's Red List, generally considered to be the most comprehensive, lists hundreds of Indian species of mammals, birds, amphibians and reptiles as vulnerable, endangered or critically endangered and at risk of becoming extinct. Gandhi and animal rights activists said authorities should instead be educating people about avoiding conflicts with animals, using noisemakers and fences to prevent animals from encroaching on farmland, and better protecting wild habitats from pollution and development. Instead, "In West Bengal, the ministry has issued orders to kill elephants. In Himachal Pradesh it has ordered for monkeys to be killed, and in Goa the peacocks are being killed," Gandhi said. "But with forests being bulldozed down, and humans encroaching into animals' homes, animals are simply being left with nowhere to go." Sorry we are not currently accepting comments on this article.

Chris Rock's 33-year-old girlfriend Megalyn Echikunwoke flashed a diamond ring on her wedding finger on Saturday evening while at the Apollo in the Hamptons 2016 party in New York City. The timing is interesting as the next day the comedian finalized his divorce from wife of 20 years, Malaak Compton-Rock. The ring - a yellow gold double band with a small diamond - could be an engagement ring. As PageSix revealed on Thursday, a friend shared a clear image of the ring and added it was time to celebrate 'new beginnings,' strongly suggesting the standup could be on his way to another marriage. Bling it on! Chris Rock's girlfriend Megalyn Echikunwoke flashed diamond ring on wedding finger on Sunday the night before his divorce was finalized from wife of 10 years Malaak 'Last night we celebrated new beginnings . . . #lovewins,' the unidentified friend wrote in the caption. The site pointed out Echikunwoke seemed to take a dig at Malaak when she replied 'Bye, Felicia,' which is a catchphrase that pretty much translates to 'don't let the door hit you on the way out,' only not as polite. A friend added crying-laughter emojis.perruques cheveux naturels They look good together: The standup and Echikunwoke at the Governor's Ball at the 88th Academy Awards back in February; she does not appear to have the ring on here The post was then taken down. The beauty glowed as she held onto Rock, who was also in great spirits. She had on a lovely floral-print dress with spaghetti straps and her hair was worn down over her bare shoulders. A source told PageSix, 'she always wears that ring,' which appears to be true as she has had it on several times in the past six months. They have been dating for one year and she lives at his New Jersey home. The last one: Rock and Malaak back in 2014; they have two daughters together and have raised an adopted daughter as well

His rep then said Chris was '100 percent' not engaged. On Monday Chris and Malaak both appeared in a New Jersey courtroom to finalise the split, reported TMZ. The 51-year-old comic actor and his wife - who have been separated since 2014 -have two daughters Lola Simone, 14 and  Zahra Savanna, 12. Chris and Malaak Compton-Rock also appear to have been raising eight-year-old Ntombi, who first came to live with them from South Africa when she was six months old, according to the website, although details are unclear. In divorce papers, Malaak listed Ntombi-futhi Samantha as a dependent along with the Rocks’ two biological daughters. The kids: Chris with Malaak and children Lola, Zahra Savanna and Ntombi at the Madagascar 3: Europe's Most Wanted premiere in NYC in 2012 She stated that in addition to their two children, there is a child 'who has resided with the parties since before her first birthday.' But rather mysteriously, a spokesman for Chris told TMZ he does not have an adopted child.perruques cheveux TMZ previously reported that back in 2008, the family took in Ntombi who remained in their house and was subsequently enrolled in a local school. She mingles with the big guns: Chris and Megalyn with Harvey Weinstein at the Apollo party The site added that the girl's parents were thought to be unemployed and from South Africa, although it is not known why she was living with the Rock family. They add that when Chris and Malaak began divorce proceedings, Chris maintained contact with his two biological daughters. However their divorce case is sealed so it is not known what settlement was reached. Meanwhile, Chris began dating actress Megalyn earlier this year. Megalyn, who has had recurring roles in 24, ER, CSI Miami, The 4400, 90210 and Damien, was most recently featured as the animal-powered Vixen in the TV series Arrow.

Madonna surprised fans with an unexpected appearance at a 25th anniversary screening of her documentary Truth Or Dare on Wednesday. The superstar showed up at the event held at the Museum of Modern Art in Manhattan to the delight of the 400 or so in the audience. The 58-year-old pop culture icon shared a couple of photos on her Instagram showing her standing between two on-screen images of herself from her Blond Ambition tour of 1990. 'Surreal moment!' she wrote alongside the picture.lace front wigs Scroll down for video 'Surreal moment!' Madonna surprised fans at a 25th anniversary screening of documentary Truth Or Dare and posed next to images of herself from the 1990 Blond Ambition Tour Madonna: Truth Or Dare was first released in May 1991 and followed the Material Girl on tour and showed her behind-the-scenes with then-boyfriend Warren Beatty, praying with her backup dancers and facing arrest for public indecency at her concert in Toronto, Canada. 'So many freedoms we take for granted that we did not have then. Thank you Alek Keshishian. We changed history with this film.!' Madonna wrote.

Keshishian directed the film that was shot in black and white. Who's that girl? The pop icon, who just turned 58, delighted the 400 or so fans gathered to watch the film at the museum Of Modern Art in Manhattan on Wednesday Demure: Madonna wore an off-he-shoulder red dress with white floral detailing and cinched at the waist with a black band for her surprise appearance Sharing 'a kiki': She was accompanied by her daughter Lourdes 'Lola' Leon, 19 In a second photo shared via her Instagram, she's seen sharing 'a kiki' with daughter Lourdes Leon or Lola as she calls her. Madonna wore a red off-the-shoulder dress with a flounce neckline and black spaghetti straps.cosplay wigs The frock features white floral detailing, half-sleeves and was cinched under the bust with a black band. She added a matching black and white floral patterned purse and wore her signature blonde hair styled in loose waves to her shoulders. Madonna had just returned from a birthday trip to Cuba with Lola, 19, and adopted children, 10-year-olds David and Mercy. Truth Or Dare AKA In Bed With Madonna showed behind-the-scenes footage of the singer including candid moments with then-boyfriend Warren Beatty and prayer circles with her dancers Getaway: Madonna recently celebrated her 58th birthday with a trip to Cuba accompanied by daughter Lola, 19, and her adopted children David and Mercy, both 10